Renegade Public Forums
C&C: Renegade --> Dying since 2003™, resurrected in 2024!
Home » Renegade Discussions » Mod Forum » Vehicle Crashes LE + W3D viewer
Vehicle Crashes LE + W3D viewer [message #488830] Tue, 29 July 2014 06:17 Go to next message
escelade3 is currently offline  escelade3
Messages: 57
Registered: March 2005
Karma: 0
Recruit
So i've been trying to get a vehicle set up and I have followed all the steps for bones and world boxes and such. When I try and view the model in the W3D viewer or create it in LE it crashes. I have a 2 fram animation for the wheels going up and down. It crashes as both a heirarchical model and an animated heirarchical model.

Any thoughts? Here is what I get from the export from Max

Saving Hierarchy Tree V_JEEP.
Node Count: 9
Nodes:
ROOTTRANSFORM
WHEELP01SE
WHEELC01SE
WHEELP02SE
WHEELC02SE
WHEELP03E
WHEELC03E
WHEELP04E
WHEELC04E
Initializing Capture....
Extracting 2 frames of animation from Max

Extraction Complete.

Begin Save Motion Data
Save Header Type: Non-Compressed.

Saving Channel Data for 9 Nodes

node: 0
node: 1
node: 2
node: 3
node: 4
node: 5
node: 6
node: 7 z
node: 8

Save Channel Data Complete.
Destroy Log..1,2,3,4, go..

Processing Mesh: V_CHASSIS





any thoughts?


http://img391.imageshack.us/img391/1549/esc2hc.gif
Re: Vehicle Crashes LE + W3D viewer [message #488832 is a reply to message #488830] Tue, 29 July 2014 06:23 Go to previous messageGo to next message
jonwil is currently offline  jonwil
Messages: 3555
Registered: February 2003
Karma: 0
General (3 Stars)

If you give me the w3d file (e.g. send it to me in PM) I can look at why it might be crashing.


Jonathan Wilson aka Jonwil
Creator and Lead Coder of the Custom scripts.dll
Renegade Engine Guru
Creator and Lead Coder of TT.DLL
Official member of Tiberian Technologies
Re: Vehicle Crashes LE + W3D viewer [message #488909 is a reply to message #488830] Fri, 01 August 2014 06:29 Go to previous messageGo to next message
escelade3 is currently offline  escelade3
Messages: 57
Registered: March 2005
Karma: 0
Recruit
That was it JW, it was too high poly.

Now I am having an issue with the worldbox, I have all the settings right for export and it is in the right spot with just a bit of the vehicle hanging out on each side. Now when I load my vehicle in game it won't move, you can get in and the front tires turn left and right and it makes the noise like its moving (screeching tires) I tried putting the vehicle at different heights and it sometimes just floats in the air, it looks like the world box isn't the size of the one i exported but it is just a perfect square in the vehicle so it causes it to float up on it with the wheels off the ground. Also it isn't long enough to fit the vehicle so you can go inside the vehicle until you hit the world box.

Basically the world box isn't the size that I made it in Max and it is causing it to float and allow you to go inside parts of the vehicle.


http://img391.imageshack.us/img391/1549/esc2hc.gif
Re: Vehicle Crashes LE + W3D viewer [message #488910 is a reply to message #488830] Fri, 01 August 2014 06:43 Go to previous message
escelade3 is currently offline  escelade3
Messages: 57
Registered: March 2005
Karma: 0
Recruit
Figured it out, forgot to change the Worldbox settings to OBBox. Fixed it now Thumbs Up

http://img391.imageshack.us/img391/1549/esc2hc.gif
Previous Topic: Campaign mods.
Next Topic: Brenbot Question
Goto Forum:
  


Current Time: Thu May 23 05:43:12 MST 2024

Total time taken to generate the page: 3.24315 seconds