Renegade Public Forums
C&C: Renegade --> Dying since 2003™, resurrected in 2024!
Home » Tiberian Technologies / Blackhand Studios » Tiberian Technologies Forum » Graphic error?
Graphic error? [message #478700] Wed, 16 January 2013 13:17 Go to next message
Mauler
Messages: 448
Registered: May 2003
Location: Alberta, Canada
Karma: 0
Commander
Was playing recently and noticed that the effects for the chem trooper red glass was not rendering ... it did work in 1.037, i was wondering if we can get that effect back... also noticed it did the same for textures set as 'additive'

here is a screenshot of the error, pre 4.0 it rendered the shadow on the ground as a red colored shadow...now it's not there.

http://mauler.ultraaow.com/Mauler-bin/Images/additive_error.png

Re: Graphic error? [message #478705 is a reply to message #478700] Wed, 16 January 2013 20:57 Go to previous messageGo to next message
jonwil is currently offline  jonwil
Messages: 3555
Registered: February 2003
Karma: 0
General (3 Stars)

Please get me a picture of what it used to look like (i.e. how you think it should look) so we can investigate further.


Jonathan Wilson aka Jonwil
Creator and Lead Coder of the Custom scripts.dll
Renegade Engine Guru
Creator and Lead Coder of TT.DLL
Official member of Tiberian Technologies
Re: Graphic error? [message #478714 is a reply to message #478700] Thu, 17 January 2013 03:21 Go to previous messageGo to next message
Mauler
Messages: 448
Registered: May 2003
Location: Alberta, Canada
Karma: 0
Commander
Here it is in 1.037

http://mauler.ultraaow.com/Mauler-bin/Images/ss_1037.jpg
http://mauler.ultraaow.com/Mauler-bin/Images/ss2_1037.jpg

Also should mention it affects anything that has a transparency,additive,alpha effects
Re: Graphic error? [message #478812 is a reply to message #478700] Sun, 20 January 2013 23:28 Go to previous messageGo to next message
Mauler
Messages: 448
Registered: May 2003
Location: Alberta, Canada
Karma: 0
Commander
unrelated to the previous post but, an error with the first person weapon display position. The resolution seems to bug up the model with TT 4.0, I have provided screens from both current TT 4.0 and 1.037 to see what the specific error is.. not a big issue but would like to see it fixed if possible, the same thing can be said about the camera being able to pass through walls which might be related to the same resolution bug

Weapon bug


Camera bug
Re: Graphic error? [message #478817 is a reply to message #478700] Mon, 21 January 2013 03:15 Go to previous messageGo to next message
danpaul88 is currently offline  danpaul88
Messages: 5795
Registered: June 2004
Location: England
Karma: 0
General (5 Stars)
I think those clipping issues are more to do with your very wide resolution, they look as if they are rigged with the expectation that the side of the monitor would conceal the clipping.

http://steamsignature.com/card/1/76561197975867233.png
Re: Graphic error? [message #478899 is a reply to message #478817] Thu, 24 January 2013 18:13 Go to previous messageGo to next message
Veyrdite is currently offline  Veyrdite
Messages: 1471
Registered: August 2006
Location: Australia, Sydney
Karma: 0
General (1 Star)
danpaul88 wrote on Mon, 21 January 2013 21:15

I think those clipping issues are more to do with your very wide resolution, they look as if they are rigged with the expectation that the side of the monitor would conceal the clipping.


Perhaps, but the problem did not exist previously. Perhaps the close clipping plane was changed?

I have the same graphical issue @ 1920x1080 (16:9) EDIT: The clipping issue, that is


WOL: Veyrdite Previously: Dthdealer ( a long time ago )

[Updated on: Thu, 24 January 2013 19:45]

Report message to a moderator

Re: Graphic error? [message #478901 is a reply to message #478899] Thu, 24 January 2013 19:00 Go to previous messageGo to next message
NACHO-ARG is currently offline  NACHO-ARG
Messages: 397
Registered: October 2010
Karma: 0
Commander
i have the same issue too.
Re: Graphic error? [message #478911 is a reply to message #478899] Fri, 25 January 2013 04:38 Go to previous messageGo to next message
Omar007 is currently offline  Omar007
Messages: 1711
Registered: December 2007
Location: Amsterdam
Karma: 0
General (1 Star)
Veyrdite wrote on Fri, 25 January 2013 02:13

Perhaps, but the problem did not exist previously.

The reason it did not happen in 1.037 is because Renegade would just stretch the image over the given resolution.
For instance, with 1920*1080 you'd basically have a 4:3 image stretched to 16:9 to fit the resolution.
TT actually renders in the resolution you supply instead of stretching it to fit the screen. Hence whatever used to be outside the screen could've become visible.
Now, with 16:9 this does not happen but those wide resolutions apparently do cause problems.


http://tiberiumredux.omarpakker.nl/Old Unused Parts/Plaatjes/PromoteBanner_Hades_small.jpg
Re: Graphic error? [message #479025 is a reply to message #478899] Sat, 26 January 2013 23:32 Go to previous messageGo to next message
braner101 is currently offline  braner101
Messages: 64
Registered: August 2006
Location: Hungary
Karma: 0
Recruit

did it happen with original HUD to?


http://i87.servimg.com/u/f87/12/27/63/64/megafi10.gif
Re: Graphic error? [message #479033 is a reply to message #478700] Sun, 27 January 2013 06:39 Go to previous messageGo to next message
Omar007 is currently offline  Omar007
Messages: 1711
Registered: December 2007
Location: Amsterdam
Karma: 0
General (1 Star)
Actually, I noticed the Chemsprayer helmet isn't missing/not rendering but that it does actually render.
It only renders invisible. This also means that if it renders ontop of his own shadow, it'll make those parts of the shadow invisible.

index.php?t=getfile&id=14622&private=0


http://tiberiumredux.omarpakker.nl/Old Unused Parts/Plaatjes/PromoteBanner_Hades_small.jpg

[Updated on: Sun, 27 January 2013 06:50]

Report message to a moderator

Re: Graphic error? [message #479351 is a reply to message #479033] Mon, 18 February 2013 10:49 Go to previous message
Jerad2142 is currently offline  Jerad2142
Messages: 3805
Registered: July 2006
Location: USA
Karma: 6
General (3 Stars)
Looks like the shadow checkbox isn't working quite right, hope we aren't going to lose colored shadow effects Surprised

As for the wide screen stuff thats not an issue, "widescreen" in 1.37 just stretched the screen. 4.0 is actual widescreen.


[Updated on: Mon, 18 February 2013 10:51]

Report message to a moderator

Previous Topic: Fix Homing logic
Next Topic: FPS dropping after playing for a few hours with 50 players
Goto Forum:
  


Current Time: Sat May 18 00:21:02 MST 2024

Total time taken to generate the page: 0.01034 seconds