Renegade Public Forums
C&C: Renegade --> Dying since 2003™, resurrected in 2024!
Home » Tiberian Technologies / Blackhand Studios » Tiberian Technologies Forum » Black Screen on 4.0
Black Screen on 4.0 [message #478116] Fri, 21 December 2012 14:33 Go to next message
Dave2916 is currently offline  Dave2916
Messages: 27
Registered: February 2009
Karma: 0
Recruit
Hi

Isolated the problem down to 4.0. After I install it I get a black screen when starting Renegade and a non-responsive program that needs to be shut down via task manager.

It's weird because Renegade always worked fine on this installation so I have tried reinstalling from scratch. Even got 3.4.4 working after replacing the bandtest.dll but still dribbling everywhere sadly.

Any help appreciated.

I would be willing to let a trusted member remote support me if needed.

Cheers!

[Updated on: Fri, 21 December 2012 14:37]

Report message to a moderator

Re: Black Screen on 4.0 [message #478117 is a reply to message #478116] Fri, 21 December 2012 17:31 Go to previous messageGo to next message
StealthEye is currently offline  StealthEye
Messages: 2518
Registered: May 2006
Location: The Netherlands
Karma: 0
General (2 Stars)

Did you try updating your graphics driver?

I would remote support you, but I'll be leaving for holidays in two days, and won't have so much time tomorrow.


BlackIntel admin/founder/coder
Please visit http://www.blackintel.org/
Re: Black Screen on 4.0 [message #478132 is a reply to message #478116] Sun, 23 December 2012 03:55 Go to previous messageGo to next message
Whitedragon is currently offline  Whitedragon
Messages: 829
Registered: February 2003
Location: California
Karma: 0
Colonel
I had this problem too. Turned out to be the latest Nvidia drivers; 306.23 works but with 310.61 or later it just hangs when you start the game.

Black-Cell.net
Network Administrator (2003 - )

DragonServ, Renegade's first IRC interface bot
Creator and lead coder (2002 - )

Dragonade, Renegade's first server side modification
Lead coder (2005 - )
Re: Black Screen on 4.0 [message #478133 is a reply to message #478132] Sun, 23 December 2012 04:24 Go to previous messageGo to next message
saberhawk
Messages: 1068
Registered: January 2006
Location: ::1
Karma: 0
General (1 Star)
Whitedragon wrote on Sun, 23 December 2012 02:55

I had this problem too. Turned out to be the latest Nvidia drivers; 306.23 works but with 310.61 or later it just hangs when you start the game.



Odd, I'm using 310.70 and it's working fine.
Re: Black Screen on 4.0 [message #478190 is a reply to message #478116] Tue, 25 December 2012 17:35 Go to previous messageGo to next message
Dave2916 is currently offline  Dave2916
Messages: 27
Registered: February 2009
Karma: 0
Recruit
I'm using 310.70 :/ I will try the 306 tomorrow
Re: Black Screen on 4.0 [message #478223 is a reply to message #478116] Thu, 27 December 2012 05:32 Go to previous messageGo to next message
sterps is currently offline  sterps
Messages: 223
Registered: October 2003
Location: Victoria, Australia
Karma: 0
Recruit
i can confirm the same thing happens to me... Will there be a fix for this. I don't really want to roll back to 306.23
Re: Black Screen on 4.0 [message #478225 is a reply to message #478223] Thu, 27 December 2012 07:23 Go to previous messageGo to next message
PotcFdk is currently offline  PotcFdk
Messages: 4
Registered: June 2011
Karma: 0
Recruit
sterps wrote on Thu, 27 December 2012 05:32

i can confirm the same thing happens to me... Will there be a fix for this. I don't really want to roll back to 306.23

this. I don't want to downgrade.
Re: Black Screen on 4.0 [message #478228 is a reply to message #478116] Thu, 27 December 2012 07:49 Go to previous messageGo to next message
Mauler
Messages: 448
Registered: May 2003
Location: Alberta, Canada
Karma: 0
Commander
Just posting to confirm that it is driver related, as i just recently fresh installed windows.. the newest nvidia drivers are affecting the game from running properly.

Windows 7 (x64) Ultimate
Nvidia GTX 650

Before installing Renegade i had updated my card to 310.70 then
Installed Renegade, updated to 1.037 then to latest 4.0, Downloaded some files provided to me by zunnie, included dxsetup,vcredist, and dotnetfx40.. as i kept getting a black screen, he had no clue, so i did the only thing i could, rollback my drivers to 305.57 and voila it worked again!

[Updated on: Thu, 27 December 2012 09:23]

Report message to a moderator

Re: Black Screen on 4.0 [message #478229 is a reply to message #478228] Thu, 27 December 2012 11:26 Go to previous messageGo to next message
YazooGang is currently offline  YazooGang
Messages: 742
Registered: August 2008
Location: US
Karma: 0
Colonel
I had the same problem with the new driver but I managed to find the solution. You have to go to NVIDIA Control Panel and turn on "Antialiasing - FXAA"
It worked for me and I believe it should work for all of you as well.
  • Attachment: fix.jpg
    (Size: 183.40KB, Downloaded 762 times)
Re: Black Screen on 4.0 [message #478234 is a reply to message #478229] Thu, 27 December 2012 15:29 Go to previous messageGo to next message
sterps is currently offline  sterps
Messages: 223
Registered: October 2003
Location: Victoria, Australia
Karma: 0
Recruit
YazooGang wrote on Fri, 28 December 2012 05:26

I had the same problem with the new driver but I managed to find the solution. You have to go to NVIDIA Control Panel and turn on "Antialiasing - FXAA"
It worked for me and I believe it should work for all of you as well.




Thank you very much, worked like a charm
Re: Black Screen on 4.0 [message #478236 is a reply to message #478116] Thu, 27 December 2012 17:30 Go to previous messageGo to next message
Mauler
Messages: 448
Registered: May 2003
Location: Alberta, Canada
Karma: 0
Commander
Yeah didn't work for me sadly
Re: Black Screen on 4.0 [message #478238 is a reply to message #478116] Thu, 27 December 2012 19:55 Go to previous messageGo to next message
saberhawk
Messages: 1068
Registered: January 2006
Location: ::1
Karma: 0
General (1 Star)
Windows 7? SP1? What series of card are you using?

Re: Black Screen on 4.0 [message #478240 is a reply to message #478229] Thu, 27 December 2012 20:06 Go to previous messageGo to next message
PotcFdk is currently offline  PotcFdk
Messages: 4
Registered: June 2011
Karma: 0
Recruit
YazooGang wrote on Thu, 27 December 2012 11:26

turn on "Antialiasing - FXAA"

I added a new rule for C&C Renegade and turned on FXAA there.
Works. Thank you.
Re: Black Screen on 4.0 [message #478242 is a reply to message #478116] Fri, 28 December 2012 03:27 Go to previous messageGo to next message
Mauler
Messages: 448
Registered: May 2003
Location: Alberta, Canada
Karma: 0
Commander
Alright nevermind, one of my Renegade profiles had the FXAA turned off, turned it back on and now works...
Re: Black Screen on 4.0 [message #478247 is a reply to message #478238] Fri, 28 December 2012 06:08 Go to previous messageGo to next message
saberhawk
Messages: 1068
Registered: January 2006
Location: ::1
Karma: 0
General (1 Star)
saberhawk wrote on Thu, 27 December 2012 18:55

Windows 7? SP1? What series of card are you using?





Great, you guys worked around it. Could somebody please provide this information so it can be reproduced and actually fixed?
Re: Black Screen on 4.0 [message #478250 is a reply to message #478247] Fri, 28 December 2012 11:30 Go to previous messageGo to next message
Ethenal is currently offline  Ethenal
Messages: 2532
Registered: January 2007
Location: US of A
Karma: 0
General (2 Stars)

saberhawk wrote on Fri, 28 December 2012 07:08

saberhawk wrote on Thu, 27 December 2012 18:55

Windows 7? SP1? What series of card are you using?





Great, you guys worked around it. Could somebody please provide this information so it can be reproduced and actually fixed?

^^ He's asking for this information so they can figure out what is causing that, instead of just asking people to enable FXAA in the future. Razz

I'd help but I have a three year old ATI card Smile


-TLS-DJ-EYE-K wrote on Mon, 18 March 2013 07:29

Instead of showing us that u aren't more inteligent than a Toast, maybe you should start becomming good in renegade Thumbs Up

Re: Black Screen on 4.0 [message #478254 is a reply to message #478116] Fri, 28 December 2012 12:11 Go to previous messageGo to next message
Mauler
Messages: 448
Registered: May 2003
Location: Alberta, Canada
Karma: 0
Commander
I've already reported the issue.
Re: Black Screen on 4.0 [message #478259 is a reply to message #478254] Fri, 28 December 2012 13:41 Go to previous messageGo to next message
YazooGang is currently offline  YazooGang
Messages: 742
Registered: August 2008
Location: US
Karma: 0
Colonel
Well I have Windows 7 (no sp1) and my GPU is GeForce GT 420. Is that enough?
Re: Black Screen on 4.0 [message #478275 is a reply to message #478116] Sat, 29 December 2012 06:23 Go to previous messageGo to next message
saberhawk
Messages: 1068
Registered: January 2006
Location: ::1
Karma: 0
General (1 Star)
Fixed, definitely an issue when using 310 series drivers on Windows 7; works fine on Windows 8.
Re: Black Screen on 4.0 [message #478281 is a reply to message #478116] Sat, 29 December 2012 18:19 Go to previous messageGo to next message
Dave2916 is currently offline  Dave2916
Messages: 27
Registered: February 2009
Karma: 0
Recruit
Fixed by rolling back the driver. Cheers boys!
Re: Black Screen on 4.0 [message #478282 is a reply to message #478281] Sat, 29 December 2012 18:36 Go to previous messageGo to next message
Mauler
Messages: 448
Registered: May 2003
Location: Alberta, Canada
Karma: 0
Commander
You don't need to... You just need to turn on FXAA
Re: Black Screen on 4.0 [message #478288 is a reply to message #478116] Sun, 30 December 2012 03:56 Go to previous messageGo to next message
BAGUETTE is currently offline  BAGUETTE
Messages: 620
Registered: June 2010
Karma: 0
Colonel
AngryC4Killer got the exact same problem after updating his graphics drivers too

Quote:

Ramb8(to RamBonerUpAss) fuk u big ashole u a big jakass i stick my ramboner up u as

http://i97.photobucket.com/albums/l234/Vultima/hue.png

Crush gives away med tanks like he gives away handjobs, everyday and as much as possible
Re: Black Screen on 4.0 [message #478585 is a reply to message #478229] Thu, 10 January 2013 22:51 Go to previous messageGo to next message
inf1 is currently offline  inf1
Messages: 1
Registered: July 2012
Karma: 0
Recruit
YazooGang wrote on Thu, 27 December 2012 11:26

I had the same problem with the new driver but I managed to find the solution. You have to go to NVIDIA Control Panel and turn on "Antialiasing - FXAA"
It worked for me and I believe it should work for all of you as well.



Doesn't work for me.
Re: Black Screen on 4.0 [message #478601 is a reply to message #478585] Fri, 11 January 2013 16:22 Go to previous messageGo to next message
ehhh is currently offline  ehhh
Messages: 2095
Registered: December 2010
Location: UK
Karma: 0
General (2 Stars)
Just updated my drivers and got the same bug

and the fix worked :]
Re: Black Screen on 4.0 [message #478727 is a reply to message #478585] Thu, 17 January 2013 18:46 Go to previous messageGo to previous message
YazooGang is currently offline  YazooGang
Messages: 742
Registered: August 2008
Location: US
Karma: 0
Colonel
inf1 wrote on Thu, 10 January 2013 22:51

YazooGang wrote on Thu, 27 December 2012 11:26

I had the same problem with the new driver but I managed to find the solution. You have to go to NVIDIA Control Panel and turn on "Antialiasing - FXAA"
It worked for me and I believe it should work for all of you as well.



Doesn't work for me.

Try going to the "Program Settings" tab and chose renegade from the list menu and turn on FXAA there.
Previous Topic: Crash
Next Topic: Currently AWOL due to busted PC
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Apr 18 00:25:04 MST 2024

Total time taken to generate the page: 0.01193 seconds